Rense WP for snavs 6


Hvis din side er blevet angrebet (hatcket) skal du selv sørge for at rette den op igen. Som regel er databasen ok – men den kan dog være angrebet. Jeg har (som også John har skrevet i en kommentar) dog nu erfaret,at der sagtens kan være problemer med databasen.

Jeg har ingen fuldstændig opskrift på hvordan man kan finde disse problemer i databasen. Men her er to ting man kan gøre:

 • Man bør dog have mistanke til de tabeller som IKKE starter med det prefix (f.eks. wp_) som man har valgt. De bør i hvert fald undersøges.
 • Dette plugin kan skanne din database og finde tabeller som ikke hører med til “Wp core” installationen. Det kan være plugins mm.

Selve filerne kan du udskifte, men hvis der er problemer i databasen vil det måske ikke løse problemerne med din WordPress.

Du kan gennemgå alle filer på din server og slette de mistænkelige. Dette er dog i praksis næsten umuligt. Derfor er det nok i virkeligheden det hurtigst at udskifte hele WordPress som beskrevet her.

Dette plugin anbefales for beskyttelse af dit websted. Det er måske et godt sted at begynde. Installerer det og lad det skanne dit websted. Kan være det kan finde problemet.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 thoughts on “Rense WP for snavs

 • Kurt Amstrup

  Jeg har lavet en Widget som tekst – fungerer næsten OK. Jeg kan bare ikke få mellemrum mellem link/billede.
  Jeg har prøvet med forskellige htlm bl.a. før og efter – det hjalp ikke.
  Jeg sender gerne et skærmdump.

 • Kurt Amstrup

  Jeg kan ikke længere uploade plugins – jeg vil gerne bruge NextGen gallery. Men jeg får en meddelse om at det ikke er installeret korrekt.

  Selv om jeg har slettet NextGen – får jeg at vide at der stadig findes en sti til NextGen.

  Kan I hjælpe? Pris?

 • John

  Ja men det kan være svært specielt hvis man ikke har et rent dump at sammenlige med.

  Der kan også være tilføjet tabeller du ikke kender.

  Vigtigt er jævnlig backup.

 • John

  Du skriver: som regel er Databasen ok.
  Jeg har renset en del WP installationer over årene, og en del havde Database inficeret, hvilket gav sig udtryk i at siderne forblev inficeret igen efter nyinstallation.
  Så Databasen skal scannes også.
  Mvh John