Mulitiside


I WordPress kan du lave multisider også kaldet Netwærk. En multiside kan sammenlignes med en række selvstændige WordPress installationer, men  det hele kører på den samme WordPress og de samme plugins. Man kan altså have lige så mange selvstændige sider som man har lyst til og kun opdater WordPress, temaer og plugins et sted.

I netværket kan der oprettes lige så mange “websteder” som der ønskes. Der bliver et “hovedwebsted” f.eks. minside.dk. De øvrige “websteder” kommer til at hedde f.eks. minside.dk/multi1 (subdir) eller multi1.minside.dk (subdomæne). Om det skal være subdir eller subdomæne vælges når multisiden installeres. Denne webside er en del af et netwærk som bruger subdir.

Når en multiside bliver oprettet bliver der dannet en netwærksadmistrator som skal installer temaer og plugins som skal bruges på netværket. Han skal også oprette websteder og brugere.

På de enkelte websteder skal der være en “almindelig” administrator som det kendes fra WordPress. Denne administrator har fuld kontrol over “sit eget” websted mht. til temavalg, opsætning at tema og plugins samt oprettelse af brugere. Begrænsningen ligger i at han KUN kan bruge temaer og plugins som findes på netværket (som netværksadministartoren har installeret). Det samme gælder for nye brugere.

Det er ikke svært at oprette en multiside, men man skal være omhyggelig. Der skal indsættes nogle koder i 2 filer, wp-config.php og .htcaccess. Før der installeres anbefales det at deaktiver alle plugsins og sætte permalinks til “Navn på Indlæg”.

Jeg anbefaler også at du gemmer en kopi af wp-config.php og .htcacces og LÆSER DENNE VEJLEDNING.

Herefter indsætter du denne kode i wp-config.php lige over den linie hvor der står  /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */.

/* Multisite */
define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

Herefter vil der under indstillinger fremkomme et munupunkt der hedder Netværksopsætning. Klik på det og følg anvisningerne som ender op med to koder som skal indsættet i henholdsvis wp-config.php og .htcaccess.

Se eksempel på brug af multiside

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *