Indlæse backup 1


Du har måske selv en backup eller du kan få en fra din udbyder. Tit vil en backup ligge i en pakket fil. Det første du skal gøre er at udpakke denne fil, så du har en masse filer som er de filer du skal bruge for at indlæse (restore) din backup. En af filerne hedder navn.sql. Dette er filen som indeholder de oplysninger som skal indlæses i databasen.

Hvis du vil indlæse en backup fordi din side f.eks er blevet hacket eller indeholder andet “snavs” skal du være 100% sikker på at din backup er “ren”. Ellers hjælper det ikke noget. Hvis du har mistanke om at din side er “uren” så læs her.

Indlæsningen af backup sker i to tempi. Databasen og filerne. Rækkefølgen er ligegyldig.

Restore af Databasen

Du skal have adgang til databasen via phpMyAdmin (kan også hedde noget andet) via din udbyders kontrolpanel. Databasen kan se lidt forskellig ud. Hvis du kun har en WordPress på dit domæne er der sikkert kun en database. Eksemplet herunder er fra Surftown.

For at være sikker på at der ikke er “snavs” i databasen slettes først alle tabeller i den. Før du sletter er det en god ide at tage et skærmprint så du har noget at sammenligne med når du har indlæst din backup.

Tøm databasen for tabeller

Tøm databasen for tabeller

Nu er din database tom – og ser sådan ud. Klik på fanen “importer” i databasen for at indlæse data fra din sql fil:

Indlæs tabeller i databasen

Indlæs tabeller i databasen

Når du har indlæst sql filen ser din database sikkert ud som den gjorde før du slettede tabellerne. Du kan evt. sammenligne med det skærmprint du tog før du slettede tabellerne. En ændring betyder nødvendigvis ikke at der var noget galt med databasen, men kan blot betyde at der før indlæsning af backup var et andet antal indlæg, sider, kommentarer eller lignende. I dette eksempel her var der ingen ændringer.

Database efter backup

Database efter backup

Nu har du indlæst din backup i databasen.

Restore af filerne

Filerne fra din backup skal indlæses via et FTP program eller filhåndteringen i din udbyders kontrolpanel. Brugen er forskellig afhængig af hvilket program du bruger. Men virkningen er den samme. Du skal overskrive alle filerne (som hører til din WordPress) på din server med de filer som ligger i din backup. sql filen skal ikke med, men ryger den med i farten, er der ingen skade sket. I eksemplet her er brugt FTP programmet FileZilla.

Indlæs backup filer via FileZilla

Indlæs backup filer via FileZilla

Når alle filerne er overført har du indlæst en backup og din side ser ud som den var på det tidspunkt backuppen blev lavet (forudsat af du restoret databasen som beskrevet ovenfor).


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Indlæse backup

 • Ole Jakobsen

  Hej
  Jeg havne her på denne blok fordi jeg er blevet hacket.
  Jeg har fået mine wordpress installationer hacket, 3 domæner og 15 subdomæner, det er træls som man siger på jydsk. Jeg har ingen backup, og det har jeg måske, for 3 uger siden lavede jeg en komplet FTP download af alle websites,med alle filer og mapper og en backup af databaserne.
  Mit spørgsmål er, kan jeg bare uploade alle de downloadede kopier og indlæse database filen i databasen, eller skal der mere til.
  Ole