Backup af wordpress


Ved backup skal du lave en kopi af alle filerne samt en kopi af databasen. Rækkefølgen er ligegyldig, men det er vigtigt at begge bliver lavet da det hører sammen.

Backup af filerne

Jeg starter med at lave en mappe på min egen computer f.eks. “Backup 0711 2014”

Kopi af filerne laves via et FTP program eller filhåndteringen i din udbyders kontrolpanel. Brugen er forskellig afhængig af hvilket program du bruger. I eksemplet her er brugt FTP programmet FileZilla.

Kopi via FTP

 

Kopieringen tager et stykke tid (fra minutter til timer, dog sjældent). Antallet og størrelsen samt din internet hastighed bestemmer. Når kopieringen er færdig har du en kopi af dine WordPress filer i den mappe du har lavet på din computer.

Backup af databasen

Du kan godt lave backup af databasen mens FileZilla kopierer dine filer.

Du skal have adgang til databasen via phpMyAdmin (kan også hedde noget andet) via din udbyders kontrolpanel. Databasen kan se lidt forskellig ud. Hvis du kun har en WordPress på dit domæne er der sikkert kun en database. Eksemplet herunder er fra Surftown.

Find databasen til din WordPress – mange har kun en database

Klik på export

Klik på export

 

Nu får du et dump af databasen

Klik på udfør

Klik på udfør

 

Når du klikker på Udfør starter download af databasen til din computer. Du får ikke mulighed for at angive hvor på computeren filen skal gemmes, men den bliver gemt i den mappe du har sat som standard for downloads. Download af databasen tager kun sekunder/minutter)

Filen hedder elellerandet.sql.

Du har nu en komplet backup af din WordPress, som kan bruges hvis du får behov for at “tilbagestille” din WP til dette tidspunkt.

Jeg gør det, at jeg laver en undermappe i min backup-mappe, hvortil jeg flytter sql-filen. Så har jeg samling på min backup. Backup-mappen kan du efter ønske kopier/flytte til et drev/cloud, til din server eller et andet sted. På den måde er du godt sikret.

Der findes også flere plugins som kan lave backup af WordPress

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *